Wethouder wonen Bob Vastenhoud en Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen. (Foto: Gemeente Leiderdorp).

Komst 92 sociale huurwoningen Leiderdorp stap dichterbij

Woningcorporatie Rijnhart Wonen gaat dit najaar drie nieuwe appartementencomplexen aan de Pinksterbloem in Leiderdorp bouwen. De gebouwen komen op de plek waar nu 72 slecht geïsoleerde appartementen staan. In de nieuwe complexen komen 92 energiezuinige sociale huurwoningen.

De appartementen worden verdeeld over drie woonblokken. Ze worden aardgasloos en goed geïsoleerd. “Dit zorgt niet alleen voor een lage energierekening, maar ook dat huurders comfortabel kunnen wonen”, zegt Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen. Bij de bouw is er ook veel aandacht voor groen en parkeren, legt wethouder Bob Vastenhoud uit. “We verbeteren de openbare ruimte. Die wordt groener en klimaatbestendig, zodat de nieuwe bewoners en de buurt er prettig kunnen verblijven.”

De huidige bewoners moeten voor 1 maart verhuizen, daarna begint de sloop. Volgens planning begint in het najaar de bouw van de nieuwe appartementen. De gemeenteraad van Leiderdorp behandelt het bestemmingsplan op 30 januari. Op 9 februari is er voor omwonenden een informatieavond over de plannen.

Artist impression van de nieuwe appartementen. (Foto: Gemeente Leiderdorp)

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×