IHCL'ers Koen Slootweg (links) en Pom Straathof (vierde van links) na de medaille-uitreiking. (Foto: Jeroen Straathof).

Pom Straathof pakt eremetaal op 'Jeugd Olympische Spelen'

De Leidse IHCL-shorttrackster Pom Straathof (15) komt terug naar Leiden met een bronzen ‘olympische’ plak op zak. Met het Nederlands relayteam werd ze vandaag derde op het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Venetië.

EYOF is bedoeld om jonge talentvolle sporters voor te bereiden op sportevenementen zoals de Olympische Spelen. Voor Straathof was dit de eerste keer dat ze op een internationaal toernooi Nederland mocht vertegenwoordigen en ze is zeer te spreken over haar prestatie. “Het is echt heel vet dat je daar dan ineens in een Nederlands pak op het ijs staat”, vertelt Straathof vanuit Venetië. “Normaal kom je uit voor je club, dit is echt heel bijzonder.”

De talentvolle schaatsster kwam naast de relay ook individueel uit op de 500, 1000 en 1500 meter. Ze werd respectievelijk achtste, vierde en vijfde. “Ik had eigenlijk niet veel verwachtingen. De tegenstand was echt heel sterk en ik had niet verwacht dat ik met ze kon battelen. Maar het ging echt heel lekker, het kon eigenlijk niet beter.” Straathof reed op alle drie de afstanden een PR.

Extra trots was ze op de bronzen medaille die ze met het team van twee jongens en twee meiden won op de mixed relay. De finale was het sluitstuk van het driedaagse toernooi. “We waren een stuk beter dan het team dat vierde werd. Ik ben trots op ons allemaal. Het was wel spannend, want het ijs was wel slecht aan het eind. Maar we zijn niet gevallen.”

Voor de Leidse shorttrackvereniging IHCL is de medaille van Straathof weer een mooie toevoeging aan de erelijst. Vorig jaar deden Kiek Straathof en Zoë Deltrap ook al zeer goede zaken op het EYOF. Ook in de begeleiding was dit jaar een IHCL’er terug te vinden. IHCL-trainer Koen Slootweg was mee als één van de coaches van het Nederlands team.

  • Pom aan de telefoon met Sleutelstad. (Foto: Jeroen Straathof).
    Pom aan de telefoon met Sleutelstad. (Foto: Jeroen Straathof).
  • De medailleceremonie
    De medailleceremonie
  • IHCL
    IHCL'ers Koen Slootweg (links) en Pom Straathof (vierde van links) na de medaille-uitreiking. (Foto: Jeroen Straathof).
Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×