Raadslid IJsbrand Olthof van D66 Leiden heet iedereen welkom. (Foto's: Chris de Waard).

Goedbezochte openbare fractievergadering D66 Leiden

De eerste openbare fractievergadering die D66 Leiden maandagavond hield in de Zeeheldenbuurt werd behoorlijk bezocht door wijkbewoners. De partij had de buurt uitgenodigd in het gebouw van speeltuinvereniging Ons Eiland in de Kortenaerstraat.

Om 19.00 uur waren de bewoners welkom om input te leveren voor de D66-raadsleden. Aansluitend vond de reguliere fractievergadering plaats, waarbij iedereen was uitgenodigd om die bij te wonen.

In dat eerste uur lieten veel wijkbewoners en ook de wijkvereniging van zich horen. De wijkvisie die de buurt enkele jaren geleden zelf heeft opgesteld, werd nog eens toegelicht, net als de opknapbeurt die de speeltuin en het verenigingsgebouw hebben ondergaan. Aanstaande zaterdag is trouwens het openingsfeest bij Ons Eiland om te vieren dat het speeltuingebouw helemaal is vernieuwd. Burgemeester Lenferink verricht om 11.00 uur de officiële handeling.

D66-raadslid IJsbrand Olthof nam het initiatief voor de openbare vergaderingen en is enthousiast over het verloop van de eerste in de Zeeheldenbuurt. Enkele bewoners vertellen aan Sleutelstad waarom ze op de avond afgekomen waren.

Tekst gaat door onder de poster.

Fietsstraat
Een onderwerp dat prominent aan de orde werd gesteld door een aantal bewoners van de Tasmanstraat is de fietsstraat die de gemeente daar heeft aangelegd. De buurt vindt dat ze die door de strot geduwd hebben gekregen en stapten naar de rechter. In eerste instantie vergeefs. Aanstaande donderdag volgt naar verwachting de uitspraak van het beroep dat de bewoners instelden bij de Raad van State.

Oorlogsmonument
Andere onderwerpen waarvoor bewoners op kwamen dagen waren wensen als meer openbaar groen, bijvoorbeeld op de oude plek van de gesloopte basisschool De Dolfijn. Daar zou ook een verdwenen oorlogsmonument teruggebracht moeten worden. Deels gebeurt dat al. De herinneringsplek bestond uit vier bomen en een plaquette. Een boom is gekapt en wordt binnenkort teruggeplaatst. De witmarmeren steen met daarin een gegraveerde tekst is al lang geleden verdwenen. Als achterhaald kan worden wat er precies op heeft gestaan, hoopt de buurt dat zo’n herdenkingssteen ook terug kan komen.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×