Angel Daleman komt de komende drie weken in actie op het ijs in Duitsland, bij de WK's junioren shorttrack en langebaanschaatsen. (Foto: Focus by Hanneke).

Angel Daleman over WK's: 'Ik weet niet wat er mogelijk is, maar ik ga altijd voor goud'

De Duitse schaatsweken zijn begonnen voor de Leiderdorpse Angel Daleman. Ze heeft haar verzameling schaatsen ingepakt voor een rondgang langs Dresden en Inzell waar twee wereldkampioenschappen junioren en een worldcupwedstrijd op het programma staan. Zowel shorttrack als langebaanschaatsen. “Ik heb er heel erg veel zin in”, zegt Angel Daleman in Sport071.

Een dikke week geleden schreef Daleman het NK allround voor junioren op haar naam. Dat was bij het langebaanschaatsen, eerder in januari werd ze tweede op de 1500 meter achter de oppermachtige Xandra Velzeboer bij het NK shorttrack voor senioren.

Voor Daleman maakt het nauwelijks uit op welke discipline ze uitkomt. In de zomer kan ze ook op de skeelerbaan goed uit de voeten, maar dat is in de winter niet aan de orde. Ze begint komend weekend met het WK shorttrack junioren in Dresden en reist daarna door naar Inzell voor een worldcup en een WK allround junioren. “Ik weet niet wat ik kan verwachten. Ik heb tegen een heleboel tegenstandsters nog nooit gereden.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Angel Daleman over haar titel NK allround en deelname aan WK shorttrack en langebaanschaatsen (allemaal bij de junioren A).

Ze voelt zelf helemaal geen druk, ondanks haar toch al indrukwekkende erelijst. “Het feit dat ik vorig jaar al een keer een zilveren medaille heb gewonnen, zegt niets over dit jaar. Dat houden mijn coaches en trainers me ook steeds voor. Ik zie wel hoe het gaat. Ik wil natuurlijk een medaille halen en ik ga altijd voor goud.” Nederland heeft natuurlijk wel een schaatsnaam hoog te houden. “Ik denk wel dat we op veel afstanden als favoriet worden gezien. Ze houden ons zeker allemaal in de gaten.”

Pr’s
Na de aftrap met shorttrack in Dresden, verruilt Daleman daarna haar shorttrackschaatsen voor de klapschaats van het langebaanschaatsen. “Ik heb niet zoveel problemen met die overgang. Het is even wennen in de eerste trainingen.” Gelukkig is daar in Inzell tijd genoeg voor en zou Daleman zelfs de worldcupwedstrijd als een generale repetitie kunnen gebruiken voor het WK allround junioren dat op 10, 11 en 12 februari wordt gereden. “Ik hoop in Inzell wel een paar nieuwe pr’s te kunnen rijden. Het is voor mij de eerste keer dat ik daar schaats.”

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman Sport071-talent


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×