(Foto: Lieuwe van Slooten).

Bestuurslid Minerva zestien weken geschorst na slaan student

Het bestuurslid van Minerva dat in december een verenigingslid meermaals sloeg, is voor zestien weken geschorst van de sociëteit. Het bestuur heeft nog niet besloten of hij na de schorsing zijn bestuursfunctie weer mag oppakken. “Die beslissing is ingrijpend en daar willen we langer de tijd voor”, meldt het Leids universitair weekblad Mare.

Het geweldsincident gebeurde in de nacht van 7 op 8 december op de Breestraat vlak bij het verenigingspand. Mare beschikt over een mail van het bestuur aan de leden waarin staat wat er die avond is voorgevallen. Zo had het slachtoffer een voorwerp meegenomen uit de sociëteit dat niet van hem was. Nadat hij dat had teruggegeven, wilde een ander bestuurslid verhaal halen. Het slachtoffer rende weg, waarna het betreffende bestuurslid hem volgens de mail liet struikelen en het lid in ieder geval twee keer heeft geslagen.

“Het slachtoffer hield daar verwondingen aan over, maar op nadrukkelijk verzoek van het lid kunnen wij daar verder geen mededelingen over doen, behalve dat het lid inmiddels van de verwondingen is hersteld”, staat in de mail.

Non-actief
Na het incident werd het bestuurslid door Minerva op non-actief gesteld, waarna het interne tuchtcollege een onderzoek instelde. Dat college heeft het bestuurslid nu dus voor zestien weken geschorst. Hij mag de sociëteit tot 22 april niet meer in en voert in ieder geval tot die tijd geen bestuurstaken uit.

Minerva-voorzitter Daan Yesilkagit zegt tegen Mare blij te zijn dat er nu een uitspraak is: “Dat geeft duidelijkheid voor de leden, voor onszelf en alle betrokkenen in de zaak.” Ook het slachtoffer kan zich volgens Yesilkagit vinden in de uitspraak. Het betreffende lid heeft uiteindelijk geen aangifte gedaan.

Halloween
In november was er ook al een geweldsincident tussen twee Minervaleden. Op een halloweenfeest zou de dader de keel van het slachtoffer hebben dichtgeknepen totdat hij bewusteloos op de grond viel. “Het slachtoffer heeft daarvan inmiddels aangifte gedaan”, zegt Yesilkagit. “Vorige week nog heeft de politie ons nadrukkelijk verzocht het onderzoek aan hen over te laten.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×