(Foto's: Chris de Waard).

Sloop landhuis Beresteyn begonnen

De herontwikkeling van landgoed Beresteyn langs de Leidseweg in Voorschoten is begonnen. Grijpmachines zijn de hele dag bezig met het slopen van het oude landhuis en de verrommelde bouwsels die er in de loop der jaren aan vast zijn gebouwd. De gevel met daarachter een stuk van een meter of drie à vier blijft staan, zodat het vooraanzicht behouden blijft.

Het vervallen landhuis wordt de komende jaren door het Voorschotense bouwbedrijf Niersman getransformeerd tot zorggebouw waar mensen met dementie verzorgd kunnen wonen. Verdeeld over een drietal losse gebouwen  worden 43 peperdure appartementen gerealiseerd. “Het gaat hier echt om woningen in de hoogste prijsklasse”, zegt wethouder Hans van der Elst. “Dan praat je over prijzen die variëren van zeven à acht ton, tot bedragen van anderhalf miljoen euro. Slechts een handvol woningen is nog beschikbaar, want het merendeel is al verkocht.

Wethouder Hans van der Elst is blij dat de herontwikkeling van Beresteyn nu echt is begonnen.

Van der Elst vindt het een mooie toevoeging aan het woonaanbod in Voorschoten, maar zegt er wel meteen bij dat hij het daardoor wel als een dure plicht ziet om zijn uiterste best te doen voor woningen aan de onderkant van de prijsklasse.

Zorgwoningen
De koopappartementen worden gerealiseerd in drie losstaande gebouwen op het landgoed. Deze zogenoemde Urban Villa’s zijn vernoemd naar de oorspronkelijke eigenaren Hugo, Ariena en Antonius. Het hoofdgebouw krijgt achter de historische gevel een heel nieuw gebouw met een twintigtal zorgwoningen. In Het Gastenhuis zoals dit gebouw gaat heten wordt 24-uurs zorg verleend aan mensen met dementie.

 

Maatschappij Voorschoten Park Beresteyn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×