(Foto's: Chris de Waard, Video: Robbert Beurse).

Enorme inzamelactie op gang gekomen na aardbevingen in Turkije en Syrië

Op verschillende plekken in Leiden worden sinds dinsdagmorgen vroeg goederen en voedsel ingezameld voor de slachtoffers van de zware aardbevingen die Turkije en Syrië hebben getroffen. Het aantal dodelijke slachtoffers is inmiddels opgelopen tot boven de 5.000, maar er zijn daarnaast vele duizenden gewonden. Ook zijn in het gebied duizenden woningen ingestort.

“Toen het nieuws bekend werd, zijn we meteen met alle organisaties bij elkaar gekomen”, zegt Emine Guney die als woordvoerder optreedt bij de Turkse moskee in de Kooi. Daar is het de hele dag een komen en gaan van mensen die spullen komen brengen of die komen helpen met alles te sorteren en in te pakken. Anderen zijn ondertussen bezig met het regelen van vrachtwagens.

Er is al enorm veel ingezameld. Niet alleen in Leiden, maar overal in ons land en in de rest van Europa zijn soortgelijke acties op gang gekomen. Het Rode Kruis heeft giro 7244 opengesteld. Dinsdagmiddag was daar al zo’n twee miljoen euro binnengekomen. De organisatie heeft becijferd dat in totaal zeker zeventig miljoen euro nodig is voor noodhulp aan de slachtoffers van de aardbevingen.

Dekens
De mensen in de getroffen gebieden hebben vooral behoefte aan warme dekens, slaapzakken, regenpakken en winterkleding. Het is koud in Turkije en Syrië waar de temperatuur ’s nachts daalt tot een paar graden onder het vriespunt. Ook babykleding, luiers en babyvoeding zijn welkom.

De inzamelpunten in Leiden zijn:
Mimar Sinan Moskee (Curaçaostraat, bij het Kooiplein)
HTIB (Eksterpad 4, in de Merenwijk)
Stichting Fatih (Johan Wagenaarlaan 11, Leiden Zuidwest)
Aktie Reizen (Hooglandse Kerksteeg 4)

Leiden Maatschappij Inzameling aardbevingsslachtoffers


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×