Nu nog een kaal stenen pleintje bij de Kopermolen, straks een moestuin. (Foto: Jeroen Bakker).

Moestuin moet Kopermolen groener maken

Het pleintje achter het oude HEMA-pand in winkelcentrum de Kopermolen wordt een moestuin. “De Merenwijk wordt wel de groenste wijk van Leiden genoemd maar mensen vinden het winkelcentrum erg versteend. Dit is een actie om het versneld te vergroenen”, zegt Jeroen Bakker namens eigenaar Van der Vorm Vastgoed Groep.

Inmiddels hebben zich 25 vrijwilligers aangemeld om de moestuin op te zetten en te onderhouden. “Ons doel is het creëren van een community. We willen van het stenen pleintje iets groens en positiefs maken”, zo heet het in de eerste nieuwsbrief van het winkelcentrum. “Hier is het mogelijk voor Merenwijkers om gezamenlijk groente en fruit te verbouwen. We willen dat iedereen deze nieuwe plek gaat omarmen en we willen duidelijk maken dat iedereen welkom is.”

Volgens Bakker kunnen er ook andere activiteiten bij of rond de moestuin worden georganiseerd, zoals een concert. In december organiseerde hij al een kerstmarkt op het pleintje.

Tijdelijk
De plek van de moestuin is tijdelijk. Het Merenwijkse Lidl-filiaal verhuist er op termijn naartoe en er komt een parkeergarage. “Lidl krijgt een groen dak en een optie is dat de moestuin dan op dat dak komt. Een andere optie is het verhuizen van de moestuin naar het park van de Merenwijk”, aldus Jeroen Bakker.

De Kopermolen wordt herontwikkeld. Dat is een ingewikkelde operatie waar geregeld discussie over is. Zo ontstond onlangs commotie over de eventuele bouw van extra woningen boven het Albert Heijn-filiaal.

Economie Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×