Het gebouw van het Sociaal Pension wordt op termijn gesloopt. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente ziet niets in risicoanalyse rond komst Sociaal Pension

Het Leidse college van burgemeester en wethouders ziet niets in het opstellen van een risicoanalyse rond de komst van het nieuwe en grotere Sociaal Pension. Dat schrijft het college in reactie op vragen van Thijs Vos van Partij Sleutelstad. In plaats van een theoretisch onderzoek kiest de gemeente ‘voor een actieve benadering met een klankbordgroep’.

Over de plannen voor het nieuwe Sociaal Pension op het Morspoortterrein is veel onvrede bij de wijkverenigingen van Transvaal en het Stationsgebied. Zij riepen wethouder Terpstra eerder op een analyse uit te laten voeren naar de risico’s van zo’n groter pension. Dat ziet de gemeente dus niet zitten. “Er is een klankbordgroep opgericht om alle benodigde informatie te delen en om maatregelen uit te werken voor een goede inpassing van het Sociaal Pension.”

In de klankbordgroep zitten volgens de gemeente naast vertegenwoordigers van de gemeente, politie en Stichting de Binnenvest ook bewoners uit de wijken Transvaal, het Stationsgebied en De Oude Morsch. “Tien omwonenden hebben zich voor de klankbordgroep aangemeld.”

Verslavingsproblemen
Ook ziet de gemeente niets in de vraag van Vos of de gemeente de locatie van het Sociaal Pension wil heroverwegen. Volgens het college is het een geschikte locatie en is er op tijd aangegeven dat er gezocht werd naar een nieuwe plek in de buurt. “Ook op de informatieavond van 31 maart 2022 zijn we open geweest over de zoeklocatie op het Morspoortterrein voor het Sociaal Pension.” De komst daarvan is opgenomen in bestemmingsplan voor het Morspoortterrein. Het is nu aan de gemeenteraad om dit plan vast te stellen.

Voor het nieuwe Sociaal Pension wordt 3.000 vierkante meter gereserveerd. Daar krijgen veertig tot vijftig mensen met zware psychische- en verslavingsproblemen onderdak.

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×