Angel Daleman wint zes gouden medailles op WK junioren in Inzell. (Foto: FocusbyHanneke).

Drie keer goud erbij voor wereldkampioene Angel Daleman op slotdag WK junioren

Op de laatste dag van het WK junioren doet de Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman nog een flinke graai in de pot met gouden medailles. Op zowel de teamonderdelen teamsprint en ploegenachtervolging pakt ze een gouden medaille als ook op de massastart. “Superleuk toernooi, maar kan het nog niet echt geloven”, zegt Daleman.

In totaal levert dit schaatsweekend in Inzell Daleman zes gouden medailles op. De wedstrijden op de slotdag telden niet meer mee voor de wereldtitel allround bij de junioren, die had Daleman zaterdag al veroverd. In de teamsprint reed ze met ervaren junioren Pien Smit en Pien Hersman naar de eerste plaats in een tijd van 1:29:52. Nummer twee Kazachstan klokte 1:30:86.

Ook op de ploegenachtervolging was Daleman succesvol, nu met Jade Groenewoud en Cloé Hoogendoorn. Ze reden de concurrentie op bijna negen seconden, 3:03:75 tegen 3:12:45 voor de Amerikaanse ploeg. Bij de massastart bleef Daleman landgenote Hoogendoorn net voor. Het verschil was minder dan drietiende van een seconde. De winnende tijd van Daleman was 6:17:39.

 

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×