mboRijnland viert de week van de liefde met rozen en liefdevolle boodschappen

Tijdens de week van de liefde, en natuurlijk vooral op Valentijnsdag, zet mboRijnland studenten en docenten in het zonnetje. Studenten kunnen een roos sturen naar docenten en liefdevolle audioboodschappen beluisteren. “Het brengt een lach op je gezicht”, zegt student Olivier.

‘Je bent mooi zoals je bent’ klinkt het uit de telefoon van Olivier. Door het hele gebouw liggen ansichtkaarten en hangen posters met QR-codes. Die kun je scannen en verwijzen je door naar een liefdevolle audioboodschap, legt Sandra Helmus van mboRijnland uit. Olivier vindt het belangrijk dat deze boodschap op alle scholen wordt gebracht: “Iedereen moet zich thuis voelen op school en mag zichzelf zijn.” Op de vraag of hij deze woorden zelf wel eens tegen iemand zegt, antwoordt hij kort: “Alleen tegen mijn moeder”.

Naast de audioboodschappen is het voor studenten ook mogelijk om rozen met een persoonlijk kaartje naar docenten te sturen. Volgens Sandra Helmus kan je dit sturen als bedankje voor de hulp die docenten bieden of leuke lessen die zij verzorgen. Docente Ihsane heeft van haar mentorklas een roos gekregen: “Hartstikke mooi, dan weet je ook waar je het voor doet.”

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×