Het Plexusgebouw van de Universiteit aan de Kaiserstraat. (Foto: Jelle van der Walle).

Universiteit Leiden opent huiskamer voor studenten

Het Team Studentenwelzijn van de Universiteit Leiden opent donderdag een huiskamer voor studenten in Plexus aan de Kaiserstraat. “Het wordt een plek voor ontmoeting, waar je je studieboeken en je mobiel in je tas laat en echt even interesse hebt voor elkaar”, zegt projectcoördinator Studentenwelzijn Anna de Keijzer bij Nieuws071.

De huiskamer is een veilige plek, voor en door studenten. Er is koffie en thee, je kunt je verhaal kwijt bij de vrijwilligers van de wellbeing-desk, er staan lekkere banken en er is een silent cinema. “De huiskamer voorziet in een behoefte”, zegt Nienke Jongejan. Zij is als student psychologie verbonden aan het Team Studentenwelzijn.

Anna de Keijzer en Nienke Jongejan in gesprek met Gerry van Bakel tijdens Nieuws071.

“Er zijn wel veel studentenverenigingen in Leiden, maar niet iedereen wil daarvan lid zijn. Ook is het wel eens fijn om ergens heen te kunnen gaan buiten de bubbel van jouw vereniging, op neutraal terrein. Mede door corona is het voor een deel van de studenten nog steeds lastig om contact te leggen met medestudenten. Door de ligging van de huiskamer, midden in de stad, hopen we studenten te stimuleren ook tussen de lessen door bij ons langs te komen.”

De huiskamer wordt donderdag geopend om 16.00 uur. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×