(Foto: Frans Wiersma)

Leidse raad wil zo groen mogelijk plan voor Vlietland

D66, de PvdD en GroenLinks in Leiden hebben een oproep op de politieke agenda gezet aan de gemeenteraad van de Leidse buurgemeente Leidschendam-Voorburg (LV). Daarin spreekt de Leidse gemeenteraad zich uit voor een zo groen mogelijk alternatief plan voor de ‘Doorontwikkeling Vlietland Noord’ waarin is voorzien in de bouw van 220 recreatiehuisjes in het groen en nog eens ruim 560 parkeerplaatsen.

Natuur- en recreatiegebied Vlietland vervult een belangrijke functie voor de hele regio en de plannen om de verhouding ‘natuur’ versus ‘recreatie’ drastisch te wijzigen, hoopt de Leidse raad te voorkomen met de opdracht aan het Leidse college om in gesprek te gaan met de regio en ook met de provincie Zuid-Holland.

Voor het gebied ligt in LV de aanvraag voor om een gewijzigd bestemmingsplan goed te keuren dat de bouw mogelijk maakt van de huisje en parkeerplekken in het groen. Een ouder bestemmingsplan dat in 2005 al is vastgesteld, is onherroepelijk en maakt de bouw van de huisjes al mogelijk. Alleen gaat het in dat plan nog over de bouw van huisjes in combinatie met appartementen aan het water. Dat plan wil de ontwikkelaar eigenlijk niet meer realiseren, maar ‘dreigt’ het toch uit te voeren als het ‘betere’ plan niet wordt vergund.

Juriraan Duijn van D66 Leiden legt uit wat zijn partij samen met GroenLinks en de Partij voor de dieren hoopt te bereiken voor Vlietland.

Spoeddebat
Begin deze maand vond in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg ook al een spoeddebat plaats over de netelige kwestie. De uitkomst daarvan het laten uitvoeren van een second opion naar de voorgenomen ontwikkelingen in het gebied.

Leiden Maatschappij Politiek Regio Dutch Lake Residence - Vlietland


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×