(Archieffoto: Reanne van Kleef)

Voetbaltoernooi voor Leidse bedrijven: 'Leiden heeft dit nodig'

Bedrijven uit de regio Leiden krijgen een eigen voetbaltoernooi. Op vrijdag 12 mei organiseert Kwik Events samen met LeidenAmateurVoetbal (LAV) een sportief businesstoernooi op het terrein van Lugdunum aan de Oegstgeesterweg. Na afloop is er een barbecue met alle gelegenheid om gezellig te netwerken. Hennie Kanbier van LAV heeft er al zin in: “We willen er een jaarlijks evenement van maken.”

Het idee achter het toernooi is niet nieuw. “In 2011 en 2012 heeft Trudy Kwik van Kwik Events al eens een soortgelijk toernooi georganiseerd”, weet Kanbier. “Dat was een groot succes, maar op de een of andere manier is dat weer in de vergetelheid geraakt.” Tot afgelopen najaar, toen Kwik van een bedrijf de vraag kreeg of ze weer eens zo’n toernooi kon houden. “Toen heeft ze ons van LAV benaderd en we waren meteen enthousiast.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Hennie Kanbier.

Het toernooi wordt gehouden met teams van vijf tegen vijf, met een keeper en vier veldspelers. “We hopen op teams van ongeveer acht spelers, zodat ze een beetje kunnen doorwisselen”, merkt Kanbier op. “Allereerst hebben we alle businesspartners van LAV benaderd, maar alle bedrijven uit de Leidse regio zijn welkom.”

Champions League
Daarbij is wel een kanttekening: de beschikbare ruimte. “We mogen de faciliteiten van Lugdunum gebruiken, dus we hebben kleedruimtes en twee velden tot onze beschikking. Maar als de aanmeldingen hard gaan, moeten we een keer een grens trekken”, waarschuwt Kanbier. “Er is een maximum wat de accommodatie aankan. Dan weten we dat we voor volgend jaar een grotere locatie moeten zoeken.”

Wat Kanbier betreft wordt het een jaarlijks evenement. “Trudy Kwik vertelde dat het in 2011 en 2012 een groot succes was. Het is belangrijk dat bedrijven met elkaar in contact komen en de stad Leiden heeft zoiets ook nodig.” Daarbij is het sportieve niet het allerbelangrijkst: “We spelen geen Champions League, het gaat vooral om de gezelligheid. De barbecue na afloop geeft alle gelegenheid om te netwerken en elkaar te ontmoeten. Het gaat om de mooie happening.”

Bedrijven kunnen zich opgeven bij Trudy Kwik van Kwik Events of op de website van LeidenAmateurVoetbal.

Leiden Regio Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×