Dante Bosgoed en Mathijs Kolkhuis Tanke van de Leidsche Flesch. (Foto: Roeland van Wely)

Natuurkundestudenten geven feestje met Gebroeders Scooter en Barry Badpak

Studievereniging De Leidsche Flesch bestaat honderd jaar. De studenten geven dan ook een feestje om dit te vieren. Op het Time Loop Fleschtival is heel Leiden welkom, verzekert Mathijs Kolkhuis Tanke van de Leidsche Flesch.

Het feest vindt plaats op zaterdag 22 april in Park Landskroon in Oegstgeest. “Barry Badpak treedt dan op, de Gebroeders Scooter komen en we hebben een hoofdact die we nu rond aan het maken zijn.”

“Zaterdag 26 maart organiseren we ook een wetenschapsdag voor kinderen”, vertelt Dante Bosgoed van de Leidsche Flesch. “Daarmee proberen we onze passie voor de exacte wetenschappen op kinderen over te brengen. Die dag wordt gehouden in de Oude Sterrewacht. Het is bedoeld voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. We hebben puzzels, interactieve presentaties, rondleidingen en shows. De dag is gratis, maar opgeven via onze website is wel noodzakelijk.”

De Leidsche Flesch is voor studenten van de opleidingen wiskunde, informatica, natuurkunde en sterrenkunde in Leiden. De oprichting werd honderd jaar geleden gesteund door de beroemde natuurkundige Paul Ehrenfest. De vereniging kent honderden actieve leden, een paar duizend passieve leden en duizenden alumni. Om het jubileum te vieren heeft de studievereniging al een gala in Limburg georganiseerd en een symposium.

Cultuur Leiden Maatschappij Oegstgeest Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×