(Foto's: Leiden Atletiek)

Veerle Bakker wint NK Cross: topseizoen bekroond

Veerle Bakker is zondag in Hellendoorn Nederlands kampioen Cross geworden. Voor de atlete van Leiden Atletiek is het winnen van het NK de bekroning van een topseizoen. In de afgelopen maanden wist ze de zilveren medaille te bemachtigen tijdens het NK 3000 meter, won ze de Mastboscross in Breda, deed ze mee aan het EK in Turijn en stond Bakker op het podium bij de vijf kilometer van de Z&Z circuit loop Uithoorns Mooiste.

Bakker legde het parcours zondag precies een halve minuut snelle af dan de nummer 2, Jacelyn Gruppen, en liet daarmee voor haar club zien ‘niemand in haar buurt te dulden’.

“Met haar verdiende crosstitel bewijst Veerle dat zij niet alleen veelzijdig is, maar dat zij ook snel kan schakelen. Deze winter wisselde zij veldlopen af met indoorwedstrijden, wat haar een flink uitgedijde erelijst opleverde”, schrijft Leiden Atletiek.

Bakker was niet de enige Leidse winnaar. Van de bescheiden delegatie van Leiden Atletiek pakte Tim Brouwer de Koning brons bij de mannen 60-plus.