Tijdens De Grote Verkiezingsshow worden de visies van verschillende politieke partijen besproken. (Foto: PKvV)

De Grote Verkiezingsshow bereidt studenten voor op het stemhokje

Om ook jongeren te interesseren voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart organiseren De Kiesmannen (in samenwerking met de PKvV) De Grote Verkiezingsshow 2023 in de Stadsgehoorzaal van Leiden.

Volgens de Kiesmannen zien veel studenten de Provinciale Statenverkiezingen als saai, maar is deze juist voor studenten en starters relevant. Onderwerpen als de energietransitie, stikstof, het openbaar vervoer en betaalbare woningen worden besproken en zijn juist voor de jongere generatie van belang. Zij stellen jongeren hiervan op de hoogte om hen zo te motiveren hun stem te laten horen.

De Kiesmannen streven ernaar nieuw licht te laten schijnen op actief burgerschap door middel van interactieve formats vol humor. In hun theatershow presenteren zij op een speelse en interactieve manier het werk van de Provinciale Staten en vergelijken zij de visies van politieke partijen.

De theatershow wordt georganiseerd in samenwerking met de Plaatselijke Kamer van Verenigingen van Leiden, de provincie Zuid-Holland en de vijf grote studentenverenigingen van Leiden. Hoewel de show gericht is op studenten, is iedereen welkom.

De Grote Verkiezingsshow 2023 vindt plaats op donderdag 2 maart in de Stadsgehoorzaal van Leiden. Tickets zijn te koop via de Leidse Schouwburg.

 

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×