Lammermarkt Leiden
Lammermarkt (Foto: Laura Delver)

Partij voor de Dieren niet blij met verrijdbaar bos: 'Niet duurzaam'

De gemeente Leiden wil een verrijdbaar bos op de Lammermarkt om meer groen in de binnenstad te realiseren. De Leidse Partij voor de Dieren vindt dit een slecht idee en stelt schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders: “Maak een échte keuze en kies voor groen in plaats van bomen op wieltjes.”

Volgens Lianne Raat (Partij voor de Dieren) hebben bomen op wieltjes een kortere levensduur dan echte bomen, zullen ze minder CO2 opvangen, minder water opnemen en dragen ze dus ook minder bij tegen de hittestress. Ook verwacht ze dat bomen op wieltjes veel meer geld en onderhoud kosten, omdat deze bomen water niet uit de grond kunnen halen.

Raat wil benadrukken dat er nog andere alternatieven zijn: “Het is niet een leeg plein of een plein met verrijdbare bomen. We kunnen ook duurzaam vergroenen en bomen en planten in de grond stoppen.”

Raadslid voor de PvdD Lianne Raat in gesprek met Jaap van Sandijk.

Volgens Raat plaatst de gemeente economische belangen boven langetermijnbelangen: “De gemeente heeft eerder subsidie aangevraagd voor vergroening van de Beestenmarkt, om de entree van de stad aantrekkelijker te maken.” Volgens haar zou het om duurzaamheid moeten draaien: “Kies voor de toekomst en een leefbare stad. Die ambitie heeft de gemeente en het college ook, dus ik snap niet waarom ze komen met het initiatief voor een verrijdbaar bos.”

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×