De weide heeft ezels, schapen, geiten, konijnen en een aantal cavia's. (Foto: Menno van den Berg)

Vrijwilligers gezocht voor dierenweide Kweeklust

Het is nu nog wintertijd, maar in het voorjaar gaat Dierenweide Kweeklust in de Lage Mors weer open. De weide heeft ezels, schapen, geiten, konijnen en een aantal cavia’s en wil vanaf april op woensdag- en zondagmiddag de deuren openen voor bezoekers. Dat kan alleen als er genoeg vrijwilligers zijn die de weide beheren.

“Dit houdt in dat je stallen schoonmaakt, zorgt dat de dieren te eten krijgen, de weide netjes houdt en niet onbelangrijk: de beestjes aandacht geeft”, vertelt vrijwilliger Menno van den Berg. Om vrijwilliger te worden hoef je niet per se alles te weten van dieren: “Maar het is wel handig als je het onderscheid kunt maken tussen een geit en een schaap”, grapt Menno.

Verder heb je gezond verstand nodig, affiniteit met dieren, moet je je handen uit de mouwen kunnen steken en tegen stank kunnen: “Want poepscheppen hoort er ook bij.” Ook is het belangrijk dat je het leuk vindt bezoekers te vertellen over de dieren in de weide.

Momenteel bestaat het team uit zo’n veertien vrijwilligers van verschillende leeftijden. Zij komen vrijblijvend een aantal uur per week langs om de weide te beheren en springen bij tijdens de opening op zondag. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om het team te versterken via dierenweidekweeklust@gmail.com.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×