Saskia Scheepbouwer is buschauffeur. (Video: Robbert Beurse)

Saskia is buschauffeur: 'Ik vind dit geen mannenberoep'

Saskia Scheepbouwer gooide een jaar geleden ‘het stuur’ volledig om. Na een ritje met een bevriende vrouwelijke buschauffeur, meldde ze zich aan voor de opleiding van Arriva. Amper twee maanden later reed ze voor het eerst op de bus.

“Ik vind dit geen mannenberoep. Als je het leuk vindt om langs de weg te zitten en mensen van A naar B te brengen, dan moet je het gewoon proberen. Ik vind het nog steeds elke dag super leuk en ontvang iedereen met een lach”, vertelt Scheepbouwer een jaar na haar besluit enthousiast.

Bezienswaardigheid
Ook in 2023 is een vrouw achter het stuur van de stadsbus een bezienswaardigheid. “Het gebeurt nog elke dag dat mensen mij raar aankijken. Ze verwachten dat de buschauffeur een man is. Mij kan dat niet zoveel schelen. Ik maak gewoon vriendelijk een praatje en laat zien dat vrouwen net zo goed kunnen rijden als mannen.”

Vrouwendag
Scheepbouwer vertelt haar verhaal niet voor niets op 8 maart aan Sleutelstad. Het is vandaag internationale Vrouwendag. Al meer dan 100 jaar wordt er op deze dag wereldwijd stilgestaan bij emancipatie en vrouwenrechten.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×