Vertegenwoordigers van de Bomenbond Rijnland demonstreerden afgelopen zondag bij Vlietland. (Foto: Chris de Waard)

Bomenbond Rijnland wil openbaarheid documenten Vlietland

De Bomenbond Rijnland is naar de rechter gestapt om documenten over de realisatie van een vakantiepark in natuur- en recreatiegebied Vlietland in handen te krijgen. Projectontwikkelaar Dutch Lake Residence (DLR) wil juist voorkomen dat ze openbaar worden. Dutch Lake Residence is van mening dat de stukken niet openbaar gemaakt mogen worden omdat deze uitsluitend zijn bedoeld voor intern beraad. Volgens de ontwikkelaar bevatten ze onjuiste, onvolledige en verouderde informatie.

De bomenbond heeft eind vorig jaar een verzoek ingediend bij de Omgevingsdienst Haaglanden om stukken te krijgen die zijn ingediend door DLR. In de stukken staat informatie van DLR die nodig is om een ontheffing te krijgen voor de aanleg van recreatiewoningen, parkeerplaatsen en een grondwal. Hiervoor moeten volgens de bomenbond veel bomen worden gekapt, waardoor essentiële leefgebieden worden aangetast van beschermde diersoorten.

Bomenbond Rijnland weet al wat er in de stukken staat. Door een fout van de Omgevingsdienst Haaglanden is de bond korte tijd in het bezit geweest van de stukken. Op 8 februari kreeg de bond de stukken, op 16 februari verzocht de omgevingsdienst om de stukken te verwijderen. Een verzoek waar de bomenbond naar eigen zeggen gehoor aan heeft gegeven.

Leiden Maatschappij Regio Voorschoten Dutch Lake Residence - Vlietland


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×