(Foto: Robbert Beurse)

Corpus opent binnenkort eerste vestiging in China

Voor sommigen was het misschien even wennen toen ze het vijftien jaar geleden voor het eerst zagen: het zittende mensfiguur op de gevel van Corpus ‘reis door de Mens’. Inmiddels is het niet meer weg te denken langs de A44 in Oegstgeest. Ook de inwoners van de Chinese stad Nanjing maken er binnenkort kennis mee, want in mei opent daar een kopie van de bekende attractie.

Het is een exacte kopie van het gebouw in Oegstgeest, waar na jaren van voorbereiding en vertraging in mei eindelijk de eerste bezoekers kunnen worden verwelkomd. Daar blijft het mogelijk niet bij: ook vanuit de Verenigde Staten is belangstelling.

Jannes Aalders van Corpus denkt dat de kracht van Corpus het tijdloze thema is. “Het menselijk lichaam blijft fascineren.” Bang dat de bezoekers de attractie na een tijdje wel gezien hebben is hij niet: “Er zijn steeds weer nieuwe kinderen en kleinkinderen. Het is echt van alle tijden.”

Baarmoeder
Het was televisiemaker en journalist Henri Remmers die ergens in de zero’s op het idee kwam van een attractie waarin de bezoeker een reis door het menselijk lichaam kan maken. “Henri was op een hele grote beurs van pretparken en evenementen”, vertelt Aalders. “Daar zag hij een attractie waarbij je kon zien hoe een baby van binnenuit de baarmoeder zag. Daar is hij over na gaan denken. Zo vroeg hij zich af hoe het zou zijn als je je lichaam van binnenuit zou kunnen zien en er doorheen zou kunnen lopen.”

Remmers wist de juiste partijen te overtuigen. Dat leidde tot de opening van de ‘reis door de mens’ in 2008, door koningin Beatrix. Sindsdien maken 200.000 bezoekers per jaar de vijftig minuten durende reis, die begint bij de knie. Aan de hand van decors, effecten en projecties voert de reis je langs onder meer de mond, de baarmoeder, het hart en de hersenen.

Corpus was de eerste attractie in Nederland die gebruik moest maken van tijdsloten, omdat de reis het beste wordt ervaren door steeds een groepje van maximaal zestien bezoekers per keer naar binnen te laten. “Inmiddels zijn we door corona wel gewend geraakt aan het fenomeen tijdslot, maar toen was het iets nieuws”, zegt Aalders.

Cultuur Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×