De DoneerRing. (Foto: The Happy Activist)

Gemeente Leiden start proef met doneerring

De gemeente Leiden start een proef met een doneerring. Dat is een ijzeren ring die rond vuilnisbakken wordt gehangen. Hier kunnen mensen hun lege statiegeldflesjes inzetten, zodat andere mensen ze kunnen verzamelen en het statiegeld innen. De ring wordt al in meer dan honderd Duitse steden gebruikt en ruim tien Nederlandse steden hebben het al ingevoerd of zijn bezig met een pilot. De pilot in Leiden komt er dankzij vragen van de Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren en GroenLinks.

Statiegeld hoort niet in de vuilnisbak en plastic flesjes ook niet. Toch zitten de prullenbakken er nog vol mee. Zonde, want er verdwijnt geld in de prullenbak, de prullenbakken raken sneller vol en flesjes kunnen minder goed gerecycled worden. En naast de statiegeldflesjes wordt er vanaf 1 april ook statiegeld geheven op blikjes, aldus de gemeente.

De doneerring zou hiervoor een oplossing moeten bieden. Initiatiefnemers van de ring zijn The Happy Activist en fritz-kola.

Initiatiefnemers van de pilot in Leiden, Marc Newsome (Partij van de Arbeid), Laura Delver (Partij voor de Dieren) en Emma van Bree (GroenLinks), hopen dat het een succes wordt.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek Doneerringen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×