(Foto: Chris de Waard)

Leidse markt gaat komende zaterdag door

“De markt van aanstaande zaterdag gaat door, zo heeft het marktkraamverhuurbedrijf ons verzekerd”, zegt een woordvoerder van de gemeente Leiden, nadat kramenzetter Paul Verschoor eerder aankondigde per zaterdag 1 april geen kramen meer neer te zullen zetten als de gemeente hem niet op een tiental punten tegemoet zou komen. Die punten heeft hij vorige week op papier gezet in een brief aan de gemeente.

“De gesprekken lopen en dus zet ik de kramen voor komende zaterdag neer”, bevestigt Verschoor. Die gesprekken gaan over zijn grieven rond het neerzetten van de Leidse zaterdagmarkt in het gebied rond de Nieuwe Rijn. Zo wil hij vooral veel meer medewerking van de gemeente bij het oplossen van problemen, waar hij vaak tegenaan loopt bij het plaatsen van de marktkramen. “Er staan regelmatig obstakels zoals geparkeerde auto’s, hoogwerkers of containers. Als ik dan bel om ze weg te laten halen, kan ik vaak niemand bereiken”, klaagde Verschoor afgelopen week.

De gemeente hoopt in de loop van de week meer informatie te hebben over de uitkomsten van de gesprekken. Er wordt gekeken naar een structurele oplossing voor de geconstateerde problemen. “Wel willen we als gemeente benadrukken dat de feitelijke overeenkomst er eentje is tussen marktkooplieden en de marktkraamverhuurder. De gemeente is hier ingesprongen, nadat berichten van bezorgde marktkooplieden over de toekomst van de zaterdagmarkt ons bereikten”, aldus de woordvoerder.

Verschoor is vol goede hoop er alsnog met de gemeente uit te kunnen komen. “We zijn flink gevorderd. Alleen nog wat laatste dingetjes.”

Economie Leiden kramenzetter


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×