Jeugdafdeling van K&G in actie in de Stadsgehoorzaal. (Foto: Geertrui Betgen)

Kinderen maken kennis met muziek tijdens Kindermuziekweek

Om kinderen kennis te laten maken met muziek organiseren veertien Nederlandse organisaties de landelijke Kindermuziekweek. Ook Leidse kinderen kunnen nog tot en met zondag 2 april genieten van het maken van en het luisteren naar muziek.

Maandag organiseerde BplusC in de Stadsgehoorzaal de Kindermuziek Show. Hierbij traden ook de jeugdafdelingen van muziekvereniging Kunst en Genoegen op voor de honderden kinderen die op de show af waren gekomen. “Die zijn helemaal losgegaan, meezingen, meebrullen”, vertelt Michel Lugtigheid van K&G enthousiast.

Nieuws071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Geertrui Betgen en Michel Lugtigheid van muziekvereniging Kunst en Genoegen (K&G).

Naast de Kindermuziek Show staat er bij K&G de komende dagen nog meer op het programma. Woensdagmiddag is er een muziekmiddag van de K&G University. “Dan zijn kinderen van groep 4 tot en met groep 8 bij ons welkom om muziek te komen maken”, legt Geertrui Betgen uit.

Vrijdagavond staat een vrije muziekavond gepland onder de titel ‘Speel mee met K&G’. “Ieder kind dat komt mag meedoen. Heb je zelf een instrument, neem het mee. Maar wij hebben ook meer dan genoeg op onze eigen plank liggen. Kun je nog niets bespelen? Ook dat maakt niet uit.”

Zaterdagochtend opent K&G de deuren van het clubgebouw aan de J.C. de Rijpstraat. Daar worden dan verschillende workshops gegeven. De muziekvereniging hoopt met de verschillende dagen zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met muziek en het bespelen van instrumenten. “Want muziek verbindt”, legt Michel uit. “Het beleven en vooral het met elkaar doen, dat is zo belangrijk.”

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×