Saturnus wordt kampioen en promoveert naar de eerste klasse. (Foto: handbalvereniging Saturnus)

Saturnusvrouwen promoveren naar eerste klasse

De handbalsters van Saturnus losten dit weekend een belofte in die speelster Floor Dubbeling deed in Sport071. Wat toen nog vooral bravoure leek, werd in eigen huis waargemaakt met het binnenslepen van de laatste punten. Saturnus DS1 is kampioen en promoveert.

Het seizoen begon niet zo voorspoedig. Het eerste vrouwenteam kwam zonder coach te zitten. Twee (oud)leden stonden op en besloten de ploeg verder te helpen. Maar ondanks die steun verliep de eerste helft van het seizoen matig. Er werd wel eens wat gewonnen, maar het hield niet over. Maar ambities waren er wel.

Spannendste pot
In januari wist Saturnus te winnen van de toenmalige koploper en daar begon de victorie. “We vatten moed”, zegt Dubbeling, “want we wisten dat de mogelijkheid erin zat om kampioen te worden. Maar dan moesten we wel alles winnen.” Saturnus is niet de enige ploeg met een kampioensdroom en de koppositie wisselt geregeld.

“Op 18 maart speelden we tegen Foreholte en dat was de spannendste pot van het jaar”, zegt Dubbeling. “Zij stonden toen op 1 en wij op 2. Winst zou bepalend zijn voor het kampioenschap. We hadden veel publiek mee die ons mede naar de overwinning hebben geholpen.” Het was een nipte winst, 18-17, maar het was genoeg.

“Afgelopen zondag hebben we de laatste punten tegen Hercules binnengesleept waardoor het echt officieel was. Nu promoveren we naar de eerste klasse met een nieuwe coach, een bekende in de handbalwereld, Giovanni Voskuil.”

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×