herdenkingskrans voor Nino op de plek waar hij overleed
(Foto: Robbert Beurse)

Verkeersbord van bloemen in Leiderdorp als stil protest na dood Nino

Op de Rietschans in Leiderdorp is een verkeersbord van bloemen opgehangen. Dat gebeurde op de plek waar de 12-jarige Nino in maart om het leven is gekomen na een verkeersongeval. Volgens de nabestaanden van de jongen is het stille protest een initiatief van een schoolgenoot en haar moeder. Nino was op 10 maart onderweg naar school toen hij werd geschept door een vrachtwagen.

Het is een krans van rode bloemen, gerbera’s, met in het midden een grote 30. Het lijkt daarom net op een maximum snelheidsbord. Ook op de weg is groot 30 geschreven met witte verf. Het is een stil protest tegen de verkeerssituatie en het harde rijden op de weg waar de 12-jarige Nino om het leven is gekomen.

De nabestaanden van Nino, vooral zijn strijdbare moeder Kirsten van der Zeeuw, hadden de gevaarlijke verkeersituatie op die plek al verschillende keren aangekaart. “Ik vind het een prachtig initiatief”, zegt Van der Zeeuw. “Een moeder van een meisje dat ook naar het Mare-college gaat wilde medeleven laten zien en ook iets veranderen aan de verkeerssituatie daar. Het had haar en haar dochter aangegrepen.”

Meerdere meldingen
Nino’s moeder ondersteunt het stille protest op de plaats van het ongeval. “Het helpt ook om Nino niet te vergeten, want de gemeente Leiderdorp wil natuurlijk het liefst dat dit overwaait. Maar ik krijg er Nino niet mee terug en dat verdriet blijft groot.”

Het pijnlijke is dat ze zelf al meerdere keren melding maakte van de gevaarlijke verkeerssituatie over dat gebied. Dat deed ze telefonisch bij de gemeente en bij Veilig Verkeer Nederland. Met de meldingen is volgens haar niets gedaan, vertelde ze eerder. “Er werd dan gezegd dat het gebied in zijn geheel over een tijdje op de schop gaat, dus dat ze er niks aan zouden doen. Dat kostte dan te veel geld.”

Extra verkeersmaatregelen
De gemeente Leiderdorp liet een week na het overlijden van Nino weten onderzoek te doen of er op korte termijn extra verkeersmaatregelen getroffen moeten worden bij de kruising van de Rietschans en de Touwbaan.

De gemeente wil eventuele maatregelen meenemen bij de herinrichting van De Baanderij. Het is de bedoeling dat daar in de toekomst ook deels gewoond mag gaan worden. De externe partij die de gemeente heeft ingeschakeld, gaat kijken of de verkeerssituatie rond de plek van het dodelijke ongeluk voldoet aan de eisen.

Monumentje
Een stukje verderop op de Touwbaan, is een monument verschenen ter nagedachtenis van Nino, met kaarsen, foto’s, bloemen, knuffels en briefjes.

112 Sleutelstad Leiderdorp Nino omgekomen bij verkeersongeluk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×