Op de plaats van het ongeluk ontstond een bloemenzee voor de 12-jarige Nino.
Op de plaats van het ongeluk ontstond een bloemenzee voor de 12-jarige Nino. (Foto: Robbert van Cleef)

OM eist taakstraf en voorwaardelijke cel voor chauffeur die Nino (12) doodreed

Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 240 uur en twee maanden voorwaardelijke cel tegen de chauffeur die vorig jaar de 12-jarige Nino doodreed in Leiderdorp. Ook zou hij anderhalf jaar zijn rijbewijs moeten inleveren.

De rechtszaak tegen de vrachtwagenchauffeur werd in november uitgesteld toen de advocaat van de man de rechtbank wraakte. Die wraking werd afgewezen en dus ging de zaak dinsdagmiddag verder met dezelfde rechters. Zij doen over twee weken uitspraak.

“Jij hebt Nino meerdere malen waargenomen. Toch gaf je gas. Iemand zien en binnen twee seconden vergeten? Een sprookje is nog geloofwaardiger.” De moeder van de 12-jarige Nino uit Leiderdorp, Kirsten van der Zeeuw, vertelde dinsdag voor de rechtbank wat de dood van haar zoontje met haar en haar familie heeft gedaan. “Ik ben Nino, mijzelf, mijn huis en mijn toekomst kwijt. Mijn familie is kapot.”

De 12-jarige Nino werd op 10 maart vorig jaar aangereden door een vrachtwagenchauffeur toen hij op de fiets onderweg was naar school. Dat gebeurde toen hij stond te wachten voor het kruispunt van de Touwbaan en de Rietschans in Leiderdorp. Hij overleed ter plekke.

112 Sleutelstad Leiderdorp Nino omgekomen bij verkeersongeluk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×