(Video: Robbert Beurse. Foto: Casper Chaudron)

NS zet vervangende bussen in tot treinen weer rijden

Zolang er geen treinen kunnen rijden op het traject Leiden – Den Haag laat NS bussen rijden om reizigers te vervoeren. Dat meldt een woordvoerder van de NS. Naar aanleiding van het zware treinongeluk bij Voorschoten kunnen er de komende dagen geen treinen rijden tussen Leiden Centraal en Den Haag. Het centraal station in Leiden is helemaal afgesloten.

NS laat dinsdag bussen rijden tussen Leiden en Den Haag, Leiden en Haarlem en Leiden en Schiphol. Het spoorbedrijf meldde eind van de ochtend dat het treinverkeer richting Haarlem en Schiphol weer wordt opgestart. In de middag gaan er ook weer treinen rijden richting Utrecht.

Een woordvoerder van Arriva meldt dat er door hen geen extra bussen ingezet zullen worden. “Het is de NS die in dit soort situaties vervangend vervoer regelt. We merken wel dat het drukker is dan normaal. De reiziger zal rekening moeten houden met extra reistijd.”

Vandaag wordt er door Arriva gekeken wat er gedaan kan worden op Leiden Centraal. Het busbedrijf voert verder de reguliere dienstregeling uit.

Leiden Maatschappij Treinongeluk bij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×