De producenten Chris de Waard en Rudo Slappendel. (Video: Unity)

Sleutelstad-Unity wordt nieuwe streekomroep

De bestaande omroepen Sleutelstad en Unity.NU gaan dit jaar fuseren tot één omroep. Onder de naam ‘Unity.NU, met het nieuws van Sleutelstad’ wil de omroep de licentie van publieke omroep krijgen voor de Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Oegstgeest en Wassenaar.

Tijdens een medewerkersbijeenkomst werden de plannen dinsdagavond uit de doeken gedaan. De besturen van de omroep maakten bekend dat zij deze week nog fuseren, zodat er een sterke bestuurlijke eenheid ontstaat. Deze besturen gaan voor juni 2023, gezamenlijk de licentie voor de komende vijf jaar aanvragen.

De komende tijd zal de samenwerking al hoorbaar en zichtbaar worden voor de luisteraars en kijkers van de twee omroepen. Er zal content uitgewisseld worden en bepaalde producties worden al gezamenlijk opgepakt. De komende tijd werken de besturen met hun producenten Chris de Waard en Rudo Slappendel aan de nieuwe omroep. De Waard en Slappendel gaan  samen leiding geven aan de nieuwe omroep.

Als in het najaar de nieuwe omroep de licentie krijgt, dan gaan de omroepen echt samen. Er worden dan één radiokanaal en één televisiekanaal geproduceerd onder de naam ‘Unity.NU, met het nieuws van Sleutelstad’. Ook komt er dan een gezamenlijke website. Het uitgangspunt is dat er voor alle programmamakers ruimte blijft. Al moet er wel met de programmering geschoven worden, omdat er twee programmeringen in elkaar geschoven moeten worden.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Sleutelstad-Unity


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×