Afgelopen zaterdag vond de laatste uitzending van Sleutelstad Cultuur voor de zomer plaats. Het is onduidelijk of dit en andere programma's nog terug kunnen keren. (Foto: Chris de Waard)

Nieuwsafdeling Sleutelstad uit streekomroep gezet

De fusie tussen Sleutelstad en Unity is definitief mislukt. Gisteren heeft het bestuur van de omroep producent Chris de Waard de wacht aangezegd. “De samenwerking wordt met onmiddellijke ingang beëindigd”, aldus voorzitter Didos van Dam die samen met Carlo Borsboom en Alfred Beekhuizen het omroepbestuur vormt.

Wat er de komende tijd gaat gebeuren is nu volstrekt onduidelijk. Het bestuur wil verdergaan met producent Rudeboy Media van Rudo Slappendel. De nieuwsmedewerkers van Sleutelstad zijn onder voorwaarden welkom in de studio in Leiderdorp, zo maakte het bestuur maandagmiddag bekend in een notitie aan de medewerkers. Daarvoor lijkt weinig animo.

Aan de Sleutelstad-medewerkers is maandag zonder mededeling vooraf de toegang tot de website ontzegd. Alleen enkele Unity-medewerkers hadden er vanaf dat moment toegang toe, waardoor de redactie vanuit de Leidse locatie aan de Middelstegracht geen berichten meer kon plaatsen. Ook werden de dagelijkse nieuwsuitzendingen per direct van de radiozender en het tv-kanaal verbannen. Er kan vanuit Leiden niet meer worden uitgezonden.

Dinsdag heeft Sleutelstad aan het begin van de middag het beheer van de website weer in handen gekregen. Op Unity.nu heeft de omroep een kopie van de site gezet. Daarvoor is door Sleutelstad geen toestemming verleend. De omroep is inmiddels verzocht het onrechtmatige gebruik van de naam, vormgeving en nieuwsarchief per direct te staken en gestaakt te houden.

Cultuur Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Regio Sport Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×