(Foto's: Regio15)

Treinstellen weg uit Voorschoten; burgemeester bedankt hulpverleners

De twee treinstellen die zwaar beschadigd raakten door het treinongeluk in Voorschoten op 4 april, zijn donderdagmiddag – ingepakt en wel – met een grote kraan een kwartslag gekanteld en op een dieplader gehesen. De treinstellen moesten worden gekanteld omdat ze anders te hoog zijn voor het transport over de weg. Het convoi exceptionnel is in de nacht van donderdag op vrijdag naar de herstelplaats in Amersfoort gereden.

Op Kasteel Duivenvoorde zijn donderdagmiddag tijdens een speciale bijeenkomst de ruim 200 hulpverleners bedankt voor hun inzet rondom het treinongeluk. Het woord werd gevoerd door burgemeester Nadine Stemerdink en Hans Zuidijk, algemeen directeur en regionaal commandant van de Veiligheidsregio Hollands Midden. “In de eerste plaats ben ik in gedachten bij kraanmachinist Martin”, zei de burgemeester. “Ik wens zijn nabestaanden heel veel sterkte. Maar bovenal ben ik ongelooflijk trots op jullie als hulpverleners. Trots op de professionaliteit waarmee jullie te werk zijn gegaan.”

Burgemeester Stemerdink blikte terug op de afgelopen week, van het eerste telefoontje middenin de nacht tot de nazorg. “Nog voordat we dinsdagnacht begrepen wat er precies was gebeurd, reden de hulpdiensten ons dorp al binnen om slachtoffers op te vangen en de crisisorganisatie uit te rollen. Namens het gemeentebestuur van Voorschoten wil ik jullie daar heel hartelijk voor bedanken.”

Als aandenken ontvingen alle hulpverleners een klein glaskunstwerk. De burgemeester overhandigde het eerste exemplaar aan de bevelvoerder van de brandweer van Voorschoten, die als een van de allereersten aanwezig was om hulp te verlenen. “Dit is een herinnering aan een tragisch ongeval, maar ook aan de indrukwekkende hulpverlening die afgelopen week op gang kwam. Dank je wel voor de enorme inzet van jou en je ploeg en van jullie allemaal”, aldus de burgemeester.

https://www.instagram.com/p/Cq-9NEPsYxn/

112 Sleutelstad Maatschappij Voorschoten Treinongeluk bij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×