Thijs de Jong (ODF), Andre van Westbroek (teammanager Beheer en Onderhoud) en wethouder Elfred Bus. (Foto: PR)

Ook Oegstgeest krijgt glasvezelnetwerk voor internet

Bijna alle huishoudens in Oegstgeest krijgen de mogelijkheid om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk voor internet. Over ruim een maand, op 1 juni start Open Dutch Fiber (ODF) met het aanleggen van het netwerk. Een jaar later moet het glasvezelnetwerk in Oegstgeest volledig in gebruik zijn genomen. Huishoudens in het buitengebied worden niet aangesloten.

De gemeente Oegstgeest tekende eerder deze maand een samenwerkingsovereenkomst met Open Dutch Fiber. “We proberen als gemeente vooral om de overlast voor onze inwoners tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken”, zegt wethouder Elfred Bus. Voor Oegstgeest betekent de aanleg van het netwerk dat er ook weer werkzaamheden gaan plaatsvinden in straten die nog niet zo lang geleden zijn herstraat. “Dat is helaas niet anders”, aldus Bus. “Vanaf nu houden we bij het herstraten zeker rekening met de planning van ODF.”

Informeren
Bewoners van straten waar graafwerkzaamheden worden gepland krijgen van ODF daarover bericht. In een informatiekrant en in een brief van ODF die bewoners ontvangen staat ook een telefoonnummer voor vragen of het melden van overlast.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×