Prinses Beatrix in 2021 in Leiden. (Archieffoto: Jantje Beton)

Prinses Beatrix in Leiden voor uitreiking Jantje Beton Prijs

Prinses Beatrix reikt maandagmiddag 22 mei in Leiden de Jantje Beton Prijs uit. Jantje Beton kent deze prijs toe aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. De gemeente Leiden won de eerste editie in 2021 en is dit jaar gastgemeente.

Jantje Beton zet zich samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Jantje Beton wil bereiken dat alle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks in hun directe leefomgeving kunnen spelen en bewegen. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Jantje Beton.

De Jantje Beton Prijs is ontstaan in 1978. Sinds 2021 wordt de prijs iedere twee jaar uitgereikt aan een gemeente die er alles aan doet om kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen. Uit alle inzendingen stellen een vakjury en een kinderjury een top-3 samen.  Dit jaar maken Gouda, Nijmegen en Rijswijk kans op de Jantje Beton Prijs.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×