vlaggen van de universiteit Leiden
(Foto: Sleutelstad)

Universiteit Leiden: geen plannen om Chinese promovendi te weren

De Universiteit Leiden gaat geen promovendi uit China weren. Dit laat zij weten naar aanleiding van berichten over Nederlandse universiteiten die dat wel doen wegens door hen gevoelde risico’s voor de kennisveiligheid.

“We zijn natuurlijk op de hoogte van de berichtgeving en we zijn vanzelfsprekend alert op alle aspecten van kennisveiligheid”, zegt een woordvoerder van de universiteit tegen Omroep Sleutelstad. “Op dit moment heeft de universiteit geen concrete plannen om promovendi uit China te weren.”

De Universiteit Leiden wijst erop dat zij op het gebied van samenwerking met China veel expertise in huis heeft, zoals door de opleiding China Studies, het Leiden University Institute for Area Studies, de Leiden China Regiogroep en het Leiden Asia Centre.

Technologisch
Onder meer de AIVD heeft gewezen op pogingen van China om technologische en andere wetenschappelijke kennis te vergaren via studenten en wetenschappers die aan Nederlandse kennisinstituten studeren of onderzoek doen. Volgens de AIVD gebruikt China studiebeurzen om bij hen verplichtingen te scheppen.

 

 

 

 

 

 

Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×