(Video: Birgit Disseldorp)

Studente geeft danslessen aan Oekraïense kinderen

De Leidse Sarah Weststrate geeft deze week dansles aan Oekraïense kinderen. Dit doet zij iedere dag bij de opvanglocatie aan het Stationsplein. Door middel van makkelijke oefeningen met kleine uitdagingen nodigt de dans-student de kinderen uit om samen te dansen.

De danslessen verzorgt Sarah vrijwel compleet vrijwillig. De motivatie hiervoor kwam na het overlijden van haar oud-tante. ‘Zij was op het einde van haar leven en ik wilde voor haar nog graag een kleine dansvoorstelling doen’, vertelt Sarah. Na haar overlijden besloot Sarah dansen te combineren met vrijwilligerswerk bij de opvanglocatie. ‘Mijn oud-tante was heel erg van het vrijwilligerswerk’, vertelt zij. ‘Ik hoorde dat hier Oekraïense kinderen werden opgevangen en toen ontstond het idee’.

De danslessen bieden een vorm van dagbesteding voor de vluchtelingen, iets wat van groot belang is op opvanglocaties. Zo wordt op het Stationsplein ook gitaarles gegeven door Ron Mittelmeijer van de Werkgroep Social Events voor Oekraïners. ‘Het moment dat iemand met een Oekraïens liedje komt of een volksliedje zelf aan het spelen is, dan zie je die gezichten veranderen in blijdschap’, aldus Ron. ‘Even niet aan die narigheid denken’.

Na de meivakantie stoppen de lessen van Sarah weer wegens school. Zij overweegt wel in de zomervakantie de lessen weer op te pakken.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×