(Foto: Chris de Waard)

Winkelgebied De Kempenaer maakt zich op voor 'gezelligste braderie van Nederland'

Bescheiden zijn de winkeliers van Winkelgebied De Kempenaer in Oegstgeest niet en daar is ook helemaal geen reden voor. Op Bevrijdingsdag organiseren ze namelijk de naar eigen zeggen gezelligste braderie van Nederland.

“Vijf mei is altijd al heel groot in Oegstgeest”, zegt Arnold Rooijmans. De mede-eigenaar van damesmodezaak June in de De Kempenaerstraat heeft er zin in. “De braderie hier is een van de grootste in Nederland. Alle winkeliers doen mee en dat vullen we aan met kraamhouders van buiten.”

Net als elk jaar begint het feest in Oegstgeest al vroeg met de grote vrijmarkt voor de kinderen. Die spreiden hun kleedjes uit in de straten van de Oranjewijk rond de De Kempenaerstraat. En de eerste mensen komen ook al vroeg, want de echte koopjesjagers zijn er als de kippen bij.” De braderie strekt zich uit over de De Kempenaerstraat en de Terweeweg. Rooijmans: “Het is altijd weer één groot gezellig gebeuren.”

Arnold Rooijmans blikt enthousiast vooruit op de 5 Mei Fair die komende vrijdag weer wordt gehouden in Winkelgebied de Kempenaer.

Naast de braderie die van 9.00 tot 17.00 uur duurt is er een weer een horecaplein met hapjes, drankjes en optredens. Het feest gaat daar door tot 20.00 uur. De organisatie raadt mensen aan om lekker met de fiets te komen, maar voor wie toch met de auto komt zijn er parkeerterreinen op loopafstand en verkeersregelaars die de weg wijzen.

Economie Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×