(Video: Robbert van Cleef)

Extra veiligheidsmaatregelen bij Rietschans op plek waar Nino omkwam

De gemeente Leiderdorp is begonnen met de aanleg van een veiligere oversteekplaats voor fietsers en voetgangers op de Rietschans. Het gaat om een tijdelijke maatregel die in samenwerking met het Leo Kanner P.C. Hooftcollege tot stand is gekomen.

Op de plek waar de gemeente nu extra maatregelen neemt, kwam op 10 maart van dit jaar de 12-jarige Nino van der Zeeuw om het leven bij een verkeersongeval. Tijdens een ingelaste  raadsvergadering op 5 juni neemt de gemeenteraad een besluit over de mogelijkheden voor andere maatregelen op de middellange termijn.

De oversteekplaats komt ter hoogte van de bushalte bij de school en in ieder geval tot de zomervakantie zet de gemeente oversteekbegeleiders in die tijdens de begin- en eindtijden van de school kinderen helpen om de Rietschans veilig over te steken. De oversteekplaats komt in het verlengde van de toegang tot het schoolplein. Daarbij wordt de schoollocatie beter herkenbaar gemaakt door schoolzone-markeringen.

Voorrangssituatie
Aan de overkant van de school wordt aan de Rietschans een stoep aangelegd die als uitrit wordt gemaakt. Dit verheldert volgens de gemeente Leiderdorp de voorrangssituatie op de Rietschans. Op de oversteekplaats krijgt het wegdek een gele kleur en op de rijbaan komen verschillende markeringen die automobilisten op de oversteekplaats wijzen. Ook komen er verkeersborden met de aanduiding ‘pas op overstekende voetgangers’ en ‘verkeersbrigadiers’.

Leiderdorp Maatschappij Politiek Nino omgekomen bij verkeersongeluk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×