Gebouw Biopartner 5 won de prijs in 2021. (Foto: Popma ter Steege)

Inschrijving voor Rijnlandse Architectuurprijs open

Iedereen kan weer projecten aandragen voor de Rijnlandse Architectuurprijs (RAP071). RAP071 wordt elke twee jaar georganiseerd door het Rijnlands Architectuur Platform. Alle architecten en inwoners uit de regio mogen projecten aandragen. Sluitingstermijn voor het aanleveren van projecten is 19 juni 2023.

Uit alle inzendingen wordt een longlist samengesteld, deze wordt bekendgemaakt op 5 juli. Daarna maakt de jury een selectie voor een shortlist. Hier kan iedereen op stemmen.

Voor de RAP071 komen zowel grote en kleine nieuwbouwprojecten in aanmerking, als architectonisch interessante reconstructie- of herbestemmingsprojecten. Ook bruggen en andere bijzondere infrastructurele ontwerpen kunnen worden voorgedragen. Krijn Tabbers, die het voorzittersstokje van RAP Leiden eind april overnam van Peter van Swieten, hoopt op veel inzendingen: “Er is de afgelopen twee jaar weer ontzettend veel gebouwd en verbouwd. Met de uitreiking van de prijs genereren we aandacht voor de kwaliteit van onze gebouwde omgeving, en die gaat iedereen aan.”

Voorwaarde voor de deelnemende projecten is dat ze zijn opgeleverd tussen 1 juli 2021 en 1 september 2023. Ook moeten ze zich bevinden binnen een van de deelnemende gemeenten: Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Lisse, Hillegom, Teylingen, Wassenaar en Voorschoten.

De eigenaar van het project moet instemmen met een eventueel bezoek van de jury. Op 11 oktober worden dan de juryprijs en de publieksprijs bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

RAP071 Architectuurprijs is ingesteld om spraakmakende architectuur in regio Rijnland te belonen en stimuleren. De prijs wordt om het jaar toegekend en bestaat uit een publieksprijs en juryprijs. In 2021 won de Dakwoning van Zijdekwartier de juryprijs. Biopartner 5 van Popma ter Steege nam de publieksprijs mee naar huis.

Aanmelden kan via deze link: www.rapleiden.nl/voordracht-rap071

Cultuur Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×