Nieuwe ligplaats kano's De Grachtwacht. (Foto: PR)

Kanovloot De Grachtwacht krijgt eigen officiële ligplaats in Leiden

De zes groene clean-up kano’s en het onderzoeksbootje van De Grachtwacht hebben deze week eindelijk een officiële ligplaats in gebruik genomen aan de Oude Vest naast de Marebrug en het brughuisje.

In de zomer van 2021 kreeg de organisatie te horen dat door een verandering in de regelgeving de kano’s een ligplaatsvergunning moesten hebben. En dat binnen twee weken de kano’s uit de gracht moesten zijn, aldus de mededeling van handhaving.

Met hulp van de Partij voor de Dieren die met een motie het mogelijk maakte dat de tijdelijke ligplaats gedoogd werd, kon ook de zoektocht worden gestart naar een definitieve oplossing. Totdat er een permanente oplossing was gevonden, mochten de kano’s blijven liggen. Ook het onderzoeksbootje kreeg een tijdelijke plek voor De Lakenhal.

Hoofdkwartier
Eind vorig jaar al werd de nieuwe plek aan de Oude Vest definitief. En daardoor blijven de clean-up kanovloot en het onderzoeksbootje in de grachten. De nieuwe ligplaats bij de Marebrug ligt ook naast het brughuisje, dat door De Grachtwacht wordt gebruikt als ‘hoofdkwartier’ van waaruit de clean-ups worden gecoördineerd.

Elke zondag verzamelt de organisatie van De Grachtwacht samen met vrijwilligers afval uit de Leidse grachten en doet wetenschappelijk onderzoek naar het plastic.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×