Museumnacht 2022. (Foto's: Franck Doho)

Vijftiende editie van Museumnacht Leiden zoekt vrijwilligers

Museumnacht Leiden opent voor de vijftiende keer de deuren van verschillende musea en is nog op zoek naar vrijwilligers. Het evenement vindt plaats op 3 juni. Er doen vijftien musea en culturele organisaties mee aan Museumnacht, waaronder Corpus, Museum Volkenkunde, Rijksmuseum Boerhaave en Kijkhuis Leiden. Vanaf acht uur ’s avonds tot een uur ’s nachts kun je een kijkje nemen bij verschillende optredens, workshops en lezingen.

Er is voor iedereen wat te beleven tijdens de Museumnacht. Zo organiseert CORPUS een workshop modeltekenen, en is er in museum Boerhaave een theatershow over een showman die de wetenschap in twijfel trekt. Bij de opening zal de Leidse band De Nachtelijke Escapades optreden op de Beestenmarkt. De Museumnacht wordt afgesloten met een afterparty. De locatie van het feest is nog niet bekend, maar iedereen met een ticket heeft hiervoor toegang.

In de binnenstad van Leiden loopt het ‘nachtpad’,  waar verschillende vormen van entertainment en activiteiten aan bod komen. Bezoekers kunnen zelf kiezen welke activiteiten en musea ze bezoeken. Met een passe-partout kun je bij alle deelnemende musea naar binnen. De tickets zijn al in de verkoop, alleen de ‘vroege vogel’ tickets zijn al uitverkocht.

Het evenement wordt georganiseerd door de commissie Museumnacht Leiden. Deze commissie bestaat elk jaar uit verschillende leden van studentenvereniging Quintus. Zij organiseren het evenement samen met de stichting Museumnacht Leiden en de deelnemende musea.

Vrijwilligers
Lijkt het je leuk om mee te helpen om de Museumnacht onvergetelijk te maken, meld je dan aan via dit formulier. Er zijn ontzettend veel activiteiten bij de vijftien deelnemende musea waar hulp van vrijwilligers meer dan welkom is. Vrijwilligers worden ingedeeld bij ticket- en ophaallocaties of bij de musea zelf. Als je bij een museum bent ingedeeld sta je bij de ingang om mensen te verwelkomen of ben je binnen bezig om de boel in goede banen te leiden.

 

Cultuur Leiden Museumnacht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×