Museumnacht
Museumnacht 2022. (Foto: Simone Both)

Museumnacht Leiden: Avond vol kunst en cultuur

De vijftiende editie van Museumnacht Leiden vindt zaterdag plaats in Leiden. Tijdens deze avond openen Leidse musea hun deuren voor bezoekers. Het jaarlijkse evenement heeft dit jaar als thema ‘Binnenstebuiten’, er is een bomvol programma voor jong en oud.

De avond wordt om 20.00 uur officieel geopend op de Beestenmarkt. Vanaf 18.30 uur begint het voorprogramma met de Leidse band Nachtelijke Escapades. Om 20.00 uur gaan de deelnemende locaties open en gaat het programma van start. Er is een uitgebreid programma samengesteld vol lezingen, rondleidingen, optredens en workshops. Neuroloog Erik Scherder geeft een lezing waarin hij een neurologisch perspectief biedt op het begrip ‘Goblin mode’ en er komt een voormalig special forces leidinggevende vertellen over wat te doen in een crisissituatie.

Daarnaast worden er workshops gegeven: van een workshop astrofotografie met je eigen telefoon tot een workshop karikatuur tekenen. Ook voor muziekfanaten valt er ontzettend veel te beleven. Ga bijvoorbeeld naar de nieuwe Kemet-tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden, waar de geschiedenis van muziek met Afrikaanse roots centraal staat. Of kom kijken naar een divers scala aan dansoptredens. Daarnaast klinkt er door de hele stad muziek van verschillende artiesten.

Tickets zijn verkrijgbaar voor 19 euro. Studenten met een LUF kaart betalen 17 euro. Meer informatie vind je op www.museumnachtleiden.nl. Voorproefjes vind je op Instagram (museumnachtleiden), Facebook (Museumnacht Leiden) en TikTok (museumnachtleiden).

Marte Aten blikt vooruit op de Museumnacht Leiden.

 

Cultuur Leiden Regio Museumnacht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×