geld inzamelen voor de hartstichting, acht lopers op de foto in blauwe sportkleding
(Foto's: Kariene van den Eshof)

Team Aad Grimbergen haalt ruim 22.000 euro op voor Hartstichting

Voor het team van Aad Grimbergen was het dit jaar een speciale editie van de Leiden Marathon. Het team heeft geld ingezameld voor de Hartstichting, ter ere van Aad Grimbergen die op 31 december 2022 plotseling overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Er werd 22.526,13 euro opgehaald.

Grimbergen was bekend van de fietsenwinkel en het hobbycentrum in Zoeterwoude en was erg geliefd in het dorp. Hij had het plan om dit jaar samen met zijn vrouw Henriette en de kinderen de halve marathon van Leiden te lopen. Snel na het overlijden van Aad werden er plannen gemaakt om dit jaar met vrienden, familie en kennissen mee te lopen met de Leiden Marathon. Het eerste plan was om met een groep van vijftig  deelnemers 1.300 euro op te halen.

Maar onder het motto ‘Tot het gaatje voor Aadje’ hebben uiteindelijk meer dan tweehonderd deelnemers zich in het zweet gewerkt en meegedaan aan verschillende afstanden van de Leiden Marathon. Het streefbedrag werd nog een keer verhoogd naar 13.000 euro en de eindteler kwam op 22.526,13 euro te staan.

Voor de deelnemers van ‘Team Aad Grimbergen’  werd het een weekend met een lach en een traan. De 21 en 42 km gingen langs de winkel van Grimbergen in Zoeterwoude, voor de leden van het team een kippenvelmoment. De organisatoren en deelnemers van ‘Team Aad Grimbergen’ willen iedereen bedanken voor hun medeleven, de vele donaties en de overweldigende support langs de weg. Ook de organisatie van de Leiden Marathon zijn ze erg dankbaar. “Zo’n groot evenement op een fantastische manier organiseren en dan nog zoveel oog hebben en ondersteuning bieden aan Team Aad. Zonder jullie medewerking en enthousiasme was dit niet zo’n groot succes geworden. Geweldig!”

Leiden Maatschappij Sport Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×