Impressie Japanmarkt. (Video: Roeland van Wely)

Japanmarkt na afwezigheid van drie jaar nog steeds populair

Traditionele Japanse drums gaven eerste pinksterdag luidruchtig het signaal af over het Rapenburg dat, na een afwezigheid van drie jaar, de Japanmarkt weer van start gegaan was. Op de zestig kramen langs het water, het boogschieten in de Hortus botanicus, de dansoptredens in het SieboldHuis en de vechtsportdemonstraties in het Rijksmuseum van Oudheden kwamen ruim 10.000 bezoekers af. Ze hadden het zonnige weer mee.

Japanmuseum SieboldHuis organiseert elk jaar de Japanmarkt ter herinnering aan het bezoek van de Japanse Keizer aan Japanmuseum en het Rapenburg op 25 mei 2000. Dit jaar vierde het museum ook nog eens een speciale editie, want het is precies tweehonderd jaar geleden dat Philipp Franz von Siebold, naamgever van Japanmuseum SieboldHuis, voor het eerst voet aan wal in Japan zette.

In het museum werden de tentoonstellingen ‘Japanse fabels door de Gebroeders Miedema‘, de vaste collectie en de expositie ‘Siebold’s Dreams’ van kunstenaarsduo Marta & Slava druk bezocht. Op de markt konden de bezoekers alle facetten van de Japanse cultuur ervaren bij de vele kramen die culturele waren aanboden zoals kimono, prenten, bonsai, J-Pop en manga.

Officiële opening
De officiële openingshandeling van de Japanmarkt werd verricht door Hiroshi Minami, ambassadeur van Japan in Nederland, burgemeester Henri Lenferink en Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis door op een knop te drukken met een luidruchtige openingsknal als gevolg. De ambassadeur benadrukte in zijn toespraak het belang van Siebold voor Japan en de goede betrekking tussen Japan en Nederland en Leiden in het bijzonder mede dankzij Siebold.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×