brand ter aar
De rookwolken waren gisteren vanuit de hele regio goed te zien. (Foto's: Regio15)

Enorme brand bij Ter Aar onder controle

De grote brand op het industrie- en bedrijventerrein in Ter Aar is grotendeels onder controle. Om half 7 zaterdagochtend werd het sein brand meester gegeven, meld Hollands Midden Veilig. Bij de bluswerkzaamheden is gebruiktgemaakt van een crashtender. Deze blusreus is een speciaal type brandweervoertuig dat voornamelijk wordt ingezet voor de bestrijding van vliegtuigbranden.

Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers.

Omroep West meldt dat de stankoverlast voorlopig nog niet weg is, ook tot ver buiten Ter Aar. Een groot gedeelte van het industrieterrein blijft voorlopig afgesloten.

De brand zou zijn ontstaan bij TN Plastics aan de Hertog van Beijerenstraat en sloeg al snel over naar andere bedrijven, zoals houthandel Van Hameren en de opslagloods van Zitmaxx.

Omroep West meldt dat de brandweer veel last heeft gehad van ramptoeristen. Volgens de brandweer heeft de enorme toeloop van mensen ertoe geleid dat een deel van de brand maar moeilijk te blussen was. “Daardoor hebben we niet kunnen voorkomen dat de brand naar andere bedrijven is overgeslagen”, vertelt de woordvoerder.

De politie heeft wapenstokken gebruikt om het publiek op afstand te houden. Een agent zei tegen een verslaggever van Omroep West dat omstanders in de buurt van de brand probeerden te komen en dat wapenstokken moesten worden ingezet. Daarnaast zijn ook drie ME-busjes opgeroepen om de situatie onder controle te houden en de brandweer vrij baan te geven.

De politie wilde voorkomen dat het publiek extra toestroomde, daar waren de ME-busjes voor nodig. Het is tot zo ver nog onduidelijk of de ME-busjes ook daadwerkelijk zijn ingezet, meldt Omroep West.

De politie krijgt veel vragen over de asdeeltjes en de glasscherven van de zonnepanelen, die op het dak van het complex lagen. “De roetdeeltjes zijn niet gevaarlijk, maar vermijd huidcontact. Als er toch contact is geweest, dan is handen wassen met water en zeep het advies.” De restanten van de (on)verbrande zonnepanelen zijn niet giftig, maar kunnen wel scherp zijn en daardoor schadelijk voor bijvoorbeeld spelende kinderen en grazende dieren, zegt de politie. “Voorkom snijwonden bij het opruimen van scherven door handschoenen te dragen.”

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×