Ook in Zuid-Holland werd de BBB bij de verkiezingen de grootste partij. (Foto: Chris de Waard)

BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA bereiken provinciaal coalitieakkoord

De vijf partijen die de afgelopen periode onder leiding van oud-minister Arie Slob hebben onderhandeld over een programma-akkoord zijn eruit. De komende jaren bestaat het provinciebestuur uit BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA.

“Met dit akkoord zetten zij nadrukkelijk het belang van inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers van Zuid-Holland voorop”, zegt formateur Slob. “Door samen te werken en tegenstellingen te overbruggen, gaan BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA vol vertrouwen met elkaar aan de slag.”

Het akkoord kreeg de titel ‘Krachtig Zuid-Holland’ mee en wordt maandagmiddag gepresenteerd in het provinciehuis in Den Haag. De fractievoorzitters Hans Veentjer (BBB), Jeannette Baljeu (VVD), Sinan Özkaya (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Meindert Stolk (CDA) geven dan ook een toelichting op de gemaakte afspraken.

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten wordt naar verwachting op woensdag 5 juli geïnstalleerd. Namens de VVD blijven Frederik Zevenbergen en Jeanette Baljeu gedeputeerde. Voor GroenLinks blijft Berend Potjer op zijn post en Anne Koning blijft gedeputeerde namens de PvdA. Ook Meindert Stolk (CDA) blijft provinciebestuurder. Wie BBB naar voren schuift, heeft de partij nog niet bekendgemaakt.

 

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Provinciale Statenverkiezingen 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×