Informateur Arie Slob
Informateur Arie Slob. (Archieffoto: Chris de Waard)

Arie Slob informateur Zuid-Holland

Voormalig partijleider van de ChristenUnie Arie Slob wordt informateur van de Provinciale Staten Zuid-Holland. Dat meldt de BoerBurgerBeweging (BBB) die in maart de grootste partij werd in de provincie. Slob zal voortborduren op de verkenning door Fred Teeven die voorstelde een coalitie te vormen van BBB, VVD, CDA, GroenLinks en de PvdA.

De vijf partijen hebben laten weten bereid te zijn samen te werken en te streven naar een krachtige en duurzame provincie. Samen hebben zij 30 van de in totaal 55 zetels in de Provinciale Staten. In deze informatiefase gaat Slob samen met de partijen onderzoeken of ze op hoofdthema’s tot elkaar kunnen komen.

Arie Slob is voormalig lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie en was van 2017 tot 2021 minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Na zijn ministerschap werkt Slob als bestuurlijk verbinder en speciaal gezant voor de Regio Zwolle en als strategisch adviseur voor Bisnez. Arie Slob is ook (in)formateur geweest van het college van Zwolle in 2022.

Het streven is dat de informateur zijn opdracht afrondt rond 15 mei 2023.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Voorschoten Zoeterwoude Provinciale Statenverkiezingen 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×