Mariëtte van Leeuwen en Frank Rijkaart zijn door de BBB Zuid-Holland naar voren geschoven als kandidaat provinciebestuurder. (Foto's: PR)

Kandidaat-gedeputeerden BBB Zuid-Holland bekend

De Boer Burger Beweging (BBB) Zuid-Holland heeft als laatste van de vijf partijen die in Zuid-Holland een coalitie-akkoord hebben bereikt, bekend gemaakt welke twee kandidaten ze hebben voor het provinciebestuur. Het zijn twee mensen van buiten de fractie: Mariëtte van Leeuwen en Frank Rijkaart.

“Met hun ruime politieke en bestuurlijke ervaring kunnen zij bijdragen aan een goed bestuur in Zuid-Holland en een krachtige verbinding met de inwoners en ondernemers van onze mooie provincie”, laat fractievoorzitter Hans Veentjer van BBB Zuid-Holland weten.

Van Leeuwen is geboren in Deventer en opgegroeid op een hobbyboerderij in het noorden van het land. Zij is 47 jaar en woont samen met Ronald. Ze is sinds 2006 politiek actief als wethouder en raadslid voor de grootste lokale partij in Zoetermeer. Tijdens het wethouderschap was zij voorzitter van de commissie gezondheid en welzijn van de VNG. Ook was Van Leeuwen bestuurder in de jeugdhulpverlening en het (voortgezet) speciaal onderwijs. Momenteel werkt zij als partner bij een organisatieadviesbureau in het publieke domein. Veentjer: “Met Mariëtte hebben we een ervaren bestuurder met een uitgebreid netwerk in deze regio in huis gehaald.”

De tweede kandidaat-gedeputeerde is Frank Rijkaart. De geboren Leidenaar groeide op in Bodegraven. Hij is 45 jaar en woont samen met Marjan, die voor een grote zorginstelling werkt.

Na een carrière bij defensie en de Nationale Politie, waar hij in de ondernemersraad gezond en veilig werken heeft gestimuleerd, is hij begonnen als zelfstandige in het onderwijs. Hier geeft hij voornamelijk juridische vakken en praktijklessen binnen toezicht en handhaving. Hij is al jaren actief in de lokale politiek van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk waar hij raadslid is en onder andere de portefeuille bestuur beheert. “Frank is echt van het type poten in de klei”, kondigt Veentjer vast aan.

Politiek Regio Provinciale Statenverkiezingen 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×