Veteranen aan tafel in het atrium van het gemeentehuis van Leiderdorp (Foto: Rudo Slappendel)

Leiderdorpse veteranen eten samen in gemeentehuis

De Leiderdorpse veteranen zijn woensdagmiddag onthaald in het atrium van het Leiderdorpse gemeentehuis. Jaarlijks worden de lokale veteranen door de gemeente uitgenodigd om met elkaar de ‘blauwe hap’ te eten, oftewel een Indische rijsttafel.

Bijna vijftig veteranen werden aan mooi gedekte tafels geplaatst en werden door burgemeester Laila Driessen toegesproken. Ze bedankte de veteranen voor hun inzet en gaf aan dat we mede door hen in vrijheid leven. Ook gaf ze aan dat de jaarlijkse traditie van de blauwe hap in Leiderdorp wordt voortgezet door haar opvolger Tjarda Struik. Hierbij wees ze naar de aanwezige loco-burgemeester Herman Romeijn om deze belofte na te komen. De veteranen van verschillende generaties ontmoeten elkaar jaarlijks in het gemeentehuis, rond de landelijke Veteranendag. De veteranen waarderen het initiatief van de gemeente.

De blauwe hap wordt wekelijks bij de Koninklijke Marine gegeten en bestaat uit een Indische rijsttafel. Een ‘blauwe’ was de bijnaam voor iemand van Nederlands-Indische afkomst. De hap wordt op woensdagen en speciale dagen geserveerd.

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×