Sandrine van Noort en Tineke Abma over The Art of Belonging. (Video: Roeland van Wely)

'The Art of Belonging': een verkenning van oud worden met behulp van kunst

Het LUMC gaat in de tentoonstelling ‘The Art of Belonging’ op zoek naar wat het betekent om oud te worden. De titel verwijst naar het verlangen om erbij te horen. Ouderen ervaren dit verlangen des te meer zodra ze merken dat ze niet meer meedoen. Bijvoorbeeld door veranderingen in de samenleving of toenemende afhankelijkheid.

Hoofd kunstzaken LUMC, Sandrine van Noort, en hoogleraar ouderenparticipatie en directeur-bestuurder van Leyden Academy, Tineke Abma, hebben in totaal elf kunstenaars uitgenodigd om hun visie op de oudere mens in onze samenleving te verbeelden. Kunst heeft namelijk het vermogen om menselijke gevoelens te vangen en te delen, waardoor het bijdraagt aan het gevoel van verbondenheid. Te zien zijn schilderijen, tekeningen, foto’s, video-installaties en sculpturen.

De tentoonstelling is gekoppeld aan het gelijknamige symposium en de oratie van Tineke Abma op vrijdag 23 juni. De tentoonstelling zelf is tijdens de openingstijden van het ziekenhuis tot 21 augustus te zien. Voor een uitvoerige toelichting op het symposium, oratie en de tentoonstelling, beluister de aflevering van 18 juni 2023 terug van De ochtend met Marianne en Roeland.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×